17 Haziran 2019 Pazartesi

Türkiye’de Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler - 5

Kaz Dağları 


Çanakkale ve Balıkesir boyunca uzanan Kaz Dağları, ülkemizin en kaliteli oksijenine sahip olan bölgesi olarak biliniyor. Yemyeşil doğası, şelaleleri, tarihi alanları ile doğa ve tarih severlerin ilgi gösterdiği Kaz Dağları, doğa sporları için de tercih ediliyor.


Kaz Dağları çevresinde irili ufaklı birçok köy kamp, doğa ve kültür meraklıları için cazibe noktası. Adatepe, Yeşilyurt, Tahtakuşlar gibi köyler son yıllarda alternatif rota arayanların gözdesi.


Hasankeyf, Batman

 


Batman ile Mardin arasında bulunan Hasankeyf, Dicle Nehri’nin ikiye ayırdığı bir ilçe. Roma Dönemi’nden kalan Hasankeyf Kalesi, Hasankeyf Mağaraları ve Dicle Nehri boyunca sıralanan tarihi yapılar Ilısu Barajı’nın su tutmaya başlamasıyla birlikte su altında kalacak.
İlçenin ve tarihi eserlerin bir bölümünün taşıma işlemlerinin devam ettiği bölge önümüzdeki dönemde tamamen su altında kalacak.

 

Eğirdir Gölü, Isparta

Camgöbeği rengindeki Eğirdir Gölü, Isparta sınırları içerisinde. Gün içerisinde 7 farklı renk yansıtan göle halk “7 renkli göl” diyor. Manzarası ile çevre illerden de çok sayıda kişinin ziyaret ettiği göl, doğa severlerin de rotasında.
Ülkemizin en kaliteli üretiminin yapıldığı elma bahçelerinin önemli bir bölümü göl çevresinde. Eğirdir Gölü, Isparta ve Burdur’u da içine alan bir gezi rotasının durağı olabilir.

Damlataş Mağarası, Antalya

Dünyaca ünlü Damlataş Mağarası Antalya’nın Alanya ilçesinde. Astım hastalarına iyi gelen havası ile tanınan mağara, Alanya gezilecek yerler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Mağara taş temin etmek için yapılan çalışmalar sırasında tesadüfen bulunmuş.

Seferihisar, İzmir

Türkiye’nin ilk sakin şehri olan Seferihisar, İzmir‘in bir ilçesi. Mandalina üretimi, sağlıklı beslenme ve yerel kalkınma modeli ile öne çıkan ilçe, yaz aylarıyla deniz-kum-güneş turizminden yararlanmak isteyenlerle dolup taşıyor. Seferihisar’ın sahil mahallesi Sığacık, yerel üretici pazarı, ev pansiyonları ve şirin sokakları ile ünlü. Teos Antik Kenti de Sığacık yakınlarında.

İznik, Bursa

Selçuklu ve Osmanlı izlerinin birlikte görülebildiği İznik, Bursa’nın en güzel ilçelerinden. Çinileriyle ünlü bu ilçe Bursa’ya yalnızca 1 saatlik mesafede bulunuyor. İznik Gölü, antik kentler ve tarihi yapılar ilçede öne çıkan yerlerden. Zeytini ile de bir hayli ünlü olan ilçede Kano Festivali de düzenleniyor.

Ayder Yaylası, Rize

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan Ayder Yaylası, denizden bin 350 metre yükselikte yer alıyor. Ladin ve kayın ormanlarıyla kaplı olan yayla, florası, kaplıcaları ve doğal yaşamı ile oldukça popüler. Yaz aylarında yurt içi ve yurt dışından binlerce ziyaretçi ağırlayan yaylada ahşap pansiyon ve oteller doğayla baş başa bir konaklama deneyimi yaşatıyor.

Yedigöller Milli Parkı

Bolu’nun kuzeyi ve Zonguldak’ın güneyinde yer alan Yedigöller Milli Parkı, Batı Karadeniz’de korunan doğasıyla önemli bir çekim merkezi. İrili ufaklı 7 göle sahip olan milli parkta, yeşilin farklı tonlarını taşıyan orman varlığı ve zengin bitki örtüsü insana huzur veriyor.
Yaz-kış özellikle İstanbul ve çevresinden ziyaretçi ağırlayan milli park kamp, konaklama ve piknik alanlarıyla hem günübirlik hem de uzun süreli ziyaretçilere hitap ediyor.

 


 


 


 

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder